onsdag 15 december 2010

Lerinpackning

Jag kan verkligen rekommendera denna sköna och effektiva spabehandling. Leran man applicerar på kroppen är uppvärmd och leran till ansiktet bevara man kall.

 

En unik naturlig lera som innehåller 35 % mineraler. Förutom att tillföra huden dessa ämnen tar den bort döda hudceller samt ökar hudens fuktighet med 14 %. Leran är utmärkt vid akneproblem och förstorade porer vid ansiktsbehandling. För kroppsbehandling är leran utmärkt för stela leder och trötta muskler samt ger nytt liv åt torr hud.

I Heviz utanför Budapest i Ungern hittar vi leran på sjöbotten. En av de två spa-sjöarna i världen, där vattnet kommer från en het thermalkälla samt en kall källa. Leran har bildats av förmultnade kvistar, löv, bark, blommor och anses vara tusentals år gammal.

 


 

 

Huvudingredienser

Hamussyra

Förbrukar de bakterier som bildas, helt naturligt. Det innebär att leran är utan doft och att den är mycket hållbar.

 

Natrium

Ett grundämne som spelar en viktig roll för regleringen av kroppens vätskebalans, syrabasbalans och blodvolym. Det är även viktigt för nervernas normala funktion. Brist på Natrium kan leda till muskelkramper, aptitförluster och cirkulationsrubbningar.

 

Kalcium

Ett grundämne som behövs för skelettets hållfasthet och bildning. Kalcium deltar också i flera steg i blodkoagulationen, reglerar många cellers funktioner och behövs för vissa enzymers aktivitet. Brist på Kalcium ger urkalkning av skelettet, bennedbrytning och störningar i nerv och muskelfunktion.

 

Magnesium

Ett grundämne som behövs för nerv-och muskelfunktionerna samt för ett stort antal av de enzymer som behövs för att cellerna ska fungera. Magnesiumbrist kan ge koncentrationssvårigheter, förvirring, depressioner, krampanfall, domningar, stickningar, förstoppning eller diarré.

 

Jod

Ett grundämne som behövs för att kunna bilda ämnesomsättningshormoner i sköldkörteln. Dessa hormoner stimulerar förbränning och bildandet av proteiner. Brist på Jod ger en förstorad sköldkörtel, struma och störningar i kroppens ämnesomsättning.

 

Flour

Ett grundämne som bl a finns i mineraliska vatten. Lagras i benstomme och tänder, samt verksamt mot karies och benskörhet.

 

Sulfat

En kemisk förening som ger stark sälta när det förekommer i vatten.

 

Brom

Ett grundämne som återfinns bl a i låga halter i havsvatten.

 

Lerans låga pH 4,2 gör att döda hudceller tas bort och huden får en fin lyster.

  
  

 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar