söndag 2 januari 2011

Bli kvitt beroende av AtlasPROfilax???


Detta är inte vad vi atlasprofs i första hand pratar om när vi ger information till våra klienter men jag ska ta upp några saker här som klienter varit med om efter atlaskorrigering.

Klienter har berättat att de efter AtlasPROfilax helt tappat sug på saker de i många år tyckt om eller rentutav varit beroende av såsom
snus
rökning
alkohol
socker

(klienter har även kunnat sluta med mediciner pga att smärta har försvunnit).

En person berättade för mig att han inte längre tyckte om sin favorit öl, den smakade helt annorlunda efter atlaskorrigering och han kan inte fortsätta dricka den längre. Han har dock gått över till en annan ölsort men dricker inte samma mängder som tidigare.

En annan klient har berättat att hon helt plötsligt tyckte det smakade illa att röka, hon blev även illamående av det som man kan bli när man är nybörjarrökare fast den här kvinnan har varit storrökare i många år.

Om man nu får uppleva detta så kan det ju vara en unik möjlighet att passa på att låta bli dessa laster när man väl fått en ny chans att bli rökfri eller vad det nu kan vara. Fortsätter man ändå kan det naturligtvis skapa ett nytt beroende igen nämligen. Men självklart är detta upp till var och en att bestämma själv.

Detta beror på flera faktorer men en del av mina klienter har berättat för mig att de tidigare tagit en/flera drinkar för att lindra muskelsmärtan de levt med under lång tid och jag har hört rökare säga att dom röker mer när de har muskelvärk (detta kan dock vara väldigt individuellt).
En annan vanlig sak är att man ökar konsumtionen av socker och koffein pga att man ständigt blir trött av att leva med smärta och värk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar