måndag 10 januari 2011

Funktionell träning efter AtlasPROfilax

Efter AtlasPROfilax sker en muskulär process då kroppen rätar upp sig till rak/rakare hållning. Detta gör att muskler som tidigare inte varit aktiva måste nu helt plötsligt börja jobba. Detta kan kännas som en "träningsvärk" och man kan även märka att man blir fortare matt i dessa muskler. Tidigare kunde du kanske träna hårdare och längre perioder men detta kan bli annorlunda den första tiden efter en atlaskorrigering. I vissa fall kan man till och med bli tvungen att lägga dom tyngre vikterna på hyllan ett tag och börja träna funktionell träning istället med lätta vikter, gummiband och pilatesbollar eller med egen kroppsvikt.

Jag kan lägga upp träningsprogram åt dig samt specifikt stretchningsprogram då stretchning många gånger är överskattat. Stretchar du fel muskler kan till och med det leda till värre muskelsmärta.

Det är också viktigt att äta hälsosamt och på rätt tidpunkter eftersom man bryter ner musklerna under träning för att sedan repareras och återhämtas under måltider och sömn/vila. Vad man stoppar i sig för kost har också väldigt stor betydelse då det är näringen som transporteras ut till organ och muskler för att dessa ska fungera som de ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar