lördag 1 januari 2011

Hemma-SPA


Jag är ju inte bara Atlasprof och massageterapeut utan även SPAterapeut och det var min första utbildning inom hälsa.
SPA står för Salus Per Aqua och betyder Hälsa genom vatten.
Det står för 4 hörnstenar som;
~ kvalitativa ansikts och kroppsbehandlingar ~
~ mental träning ~
~ fysisk träning ~
~ hälsosam kost ~

I dag finns det många spabehandlingar att välja mellan men för mig är det viktigt att behandlingarna ger resultat och att produkterna man använder är av hög kvalitet.

Naturen har fantastiska resurser som vi kan ta vara på för vårt välmående såsom alger, mineralrik lera, natursalter, örter, växter och för att inte tala om vatten. Vattenbehandlingar är betydelsefullare än vad många kanske kan tro, speciellt om man växlar värme med kyla.

Nu är det även "inne" att inreda sina egna hem med relax-avdelning iform av jacuzzi, bastu och spa-produkter. Tyvärr är det många som anser att SPA är lyx och därför sällan unnar sig detta, och då tycker jag att hemma-spa är toppen eftersom man då kan unna sig tid för sig själv, boosta kroppen med mineralrika ämnen samt ladda batterierna. Däremot kan det blir svårt att få massage eller en kroppsinpackning om nu ens partner inte är utbildad i detta men ett kurbad är en mycket bra behandlingsform och har man dessutom bubbelkar med massagestrålar så är det ännu bättre. Fotkur och ansiktskur är också något man lätt kan göra själv.

Huden är vårt största andningsorgan och tar man ett blodprov ca 20 minuter efter en spabehandling med mineralrika ämnen så kan man se detta på blodprovet. Många ämnen kan även vara bra mot muskelvärk som t.ex varm mineralrik lera eller mineralrika saltbad. Alger har en utrensande effekt på gifter i kroppen samt ökar ämnesomsättningen och tillför näring och fukt. Aloe Vera är också en omtyckt växt i spabranschen då den har fantastiska egenskaper som förbättrar huden och även den tillför mängder av näring.

Var därför också uppmärksam på produkter och fråga gärna en hud- eller spaterapeut om du är osäker på vad du ska välja då det finns produkter som innehåller alldeles för mycket vatten då produkten varken ger direkta resultat och för den delen kostar för mycket i förhållande till kvaliten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar